Hvor mye la du på deg i svangerskapet?

 

 

 

 

Er det blitt så viktig for oss å se bra ut at vi er villig til å satse vår egen og den lille i magen sin helse på det? 
Eller er mindre babyer finere og mer verdt enn litt større babyer? 
Jeg skjønner det bare ikke! 😠

 

 

Okey!

Her bare må jeg si en ting eller to, for noen ganger så koker tusentankekontoen over og da var  det jo meningen med denne siden at jeg skulle få litt utløp for disse tankene, SÅ! 

Jeg leser et innlegg på TV2 ” Gravide slanker seg for å få små barn”. Allerede overskriften får meg til å se rødt, men jeg har lært at man skal ikke la seg lure av overskriften da den i mange tilfeller kan være meget misvisende, så jeg trykket meg inn for å lese.

Jeg ble desverre ikke beroliget.

For en trist utvikling vi er vitne til. Hva er det som skjer med oss og skal vi godta at dette skjer? 

Jenter og damer forandrer på det ene og det andre, de er ikke fornøyd med kroppen sin. Vil ha større bryster, fyller opp lepper og rumper.

I forige uke leste jeg til og med at flere unge jenter søkte om og valgte å utføre intimkirugi, de hatet hvordan de så ut nedentil!! Javel? 

Hvorfor er det blitt slik? 

En ting er også at de vil endre på seg selv, men nå , ikke bare mammaen, men det ufødte barnet i magen skal slankes? 

Hvor skal det stoppe? Hvor faen skal det stoppe?  

Alt fokus er på kropp. KROPP!

Noe av det første man hører når folk snakker om graviditet i dag er: Hvor mye lå du på deg i svangerskapet, hvor stor var babyen din?

Hva skjedde med det det som faktisk er det viktigste her?  Hvordan gikk det med deg,  med babyen?

En annen ting som også er en gjenganger er gravide, som flere uker før de har termin prøver å sette i gang fødsel, som åpenlyst på Facebook  ber om kjerringråd for å gjøre fortgang i prosessen og som nesten før de er halveis i svanferskapet uttaler at de godt kunne tenke seg å få noen uker før termin!  

 

Vet de virkelig hva de prater om? 

 

Er det noen av dem som vet hva konsekvesen av å få en liten baby kan være? 

Er det noen som vet hvordan  helsemessig det påvirker mor og barn og slanke seg selv og barn under graviditet? 

For jeg tror nemlig ikke at den som utsetter seg selv og barnet sitt for det jeg mener er en meget egoistisk handling er klar over hvilke konsekvenser det kan få.

 

 

Selv om dette handler om noe annet enn slanking, vil jeg prøve å formidle mine erfaringer  om det  å få et lite barn. 

 

For snart 12 år siden var vi så heldig å få en bitteliten prins.

Han var så liten at han hadde plass til alle fingrene sine på tommelen  min. Så liten at han hadde plass til hele seg i pappas hånd og så liten at vi ikke visste om han ville overleve fra dag til dag. 

Han var nydelig, helt perfekt, men fordi han hadde hatt hastverk med å komme ut 12 uker før tiden og fordi han var  så alt for liten i forhold til verden, så ble starten på livet en tøff reise.

Vi bodde flere måneder på sykehuset hvor han kjempet for å overleve. Han var mye svakere en de som var større enn han, ble mye fortere syk og hadde mange tøffe stunder.

 Vi så mange skjebner i løpet av den tiden. En av den mest sårbare, fine, vanskelige og tøffe tiden jeg har vært igjennom som mamma.

Selv i dag, så lang tid etter er han ikke like sterk som andre barn. Han tåler ikke like mye, er mye syk og har et immunforsvar som ikke er i nærheten av et normalt friskt barn.

Selv om min gutt var prematur, ble han født på naturlig måte. Han var riktignok liten, men  det var den vondeste av  fødslene jeg har hatt. Det at han var mindre gjorde det IKKE lettere og mindre smertefullt, men det at han var mindre gjorde har mer utsatt og skjør.

Jeg har født 3 barn til verden og aldri i min villeste fantasi har tankene vært i nærheten av å verken slanke verken meg selv den lille i magen under graviditeten. 

Sett det på spissen.

Du ville jo ikke gjort det når den lille ble født ville du?

Slanket babyen så det skulle passet inn i hentesettet eller faborittbuksa? Hoppet over en amming eller flaskemåltid så barnet ikke skulle vokse så fort?

Høres helt feil ut, ikke sant? 

 

Dette er blitt et stort samfunnsproblem  og det legges press på å se best mulig ut over alt.

Unge jenter, små barn er missfornøyd med hvordan de der ut og sparer til de blir gammel nok til å endre på det og når til og med de ufødte barna ikke er fine nok som de er og må endres på, da er vi på vei til et sted jeg ikke vil være en del av! 

 

 

Nå er det på tide at folk våkner!

 

 

Du kan lese hele innlegget og se video ved å trykke —>     TV2 

 

Hvis man trenger noe oppfølging i svangerskapet så skal man ha helsesøster og jordmortjeneste i kommunen. 

Snakk med legen din og få informasjon om du trenger det ♡

 

tusentankeriord 

 

 

 

#svangerskap #slanking #mote #graviditet #baby #helse #prematur #samfunn #samfunnsproblem #koppp #selvbilde #selvfølelse #ansvar 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg