Første svar fra Stortinget

 

 

 

 

Hei alle sammen. 
Her kommer en liten oppdatering.

Som skrevet i går, ble det sendt ut en rekke mailer både til Statisminister, forskjellige departementer og stortingsrepresentanter. 
Vi håpet jo selvfølgelig på rask reposns, men at vi skulle få svar allerede samme kvelden hadde vi kanskje ikke helt forventet oss. 

Vi ble heller ikke overrasket når vi så at svaret kom fra Karin Andersen. 
Vi har sett henne tidligere engasjere seg for lignene saker håper derfor vi kan få henne med på laget til å legge press på regjeringen slik at de vil ta en konsekvensvurdering og forhåpentligvis se galskapen i dette. 

Som Karin Andersen skrev i mailen til oss, Ikke rart flere blir fattige! Det er desverre akkurat slik det kommer til å blir. 

 

“For 2017 anslår regjeringen at i gjennomsnitt 100 500 husstander vil mota bostøtte hver måned. I 2015 var det 107 300, altså flere tusen færre på ett år. Bostøtten ble lagt i 2009 med mål om at 150 000 skulle få bostøtte. Vi er milevidt unna det målet. Samtidig med at færre får bostøtte,  boutgifter steget kraftig og befolkningen økt 250 966 fra 2012 til 2016.  Det henger jo ikke på greip.
  

Regjering bruker mindre på bostøtte i 2017 enn både i 2010, 2011 og 2012. Regjeringen  sier at de bruker 3 milliarder på bostøtte nå og det stemmer, men beløpene var altså høyere før, noe Regjeringens egne dokumenter viser. Å framstille det som en bedring er rett og slett forsøk på bløff.

 

Husbanken forteller i sin årsrapport for 2015 hva årsaken er:

..boutgiftene øker betydelig mer enn økningen av bostøtten, samtidig som gjennomsnittsinntekten går ned.”

 

Videre forteller Karin Andersen at SV har foreslått at botøtten må bedres slik at den tetter gapet som Husbanken påviser og at bostøtten justeres hvert år for å holde tritt med boligprisutviklingen og inntektsutviklingen til de som trenger bostøtte.  Hun forteller at forslaget  ble nedstemt av Høyre og FRP  .

 

Andersen mener at den  største  gruppa som har mistet bostøtte er uføretrygdede.

Vi håper at Karin Andersen vil engasjere seg videre i denne saken og sammen med oss legge press på politikerne og regjeringen slik at vi kan få en slutt på urettferdigheten. 

Inntektsgresen på bostøtten MÅ økes!

 

 

Signer kampanjen ved å TRYKKE HER

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg