Avokado for magen!

 

Avokado for magen! 

 

Dette er ikke akkurat noe jeg pleier å skrive om vanlegvis, eller noe som er  veldig kjekt å skrive om, men det er nå en gang sånn at jeg så utrolig lettet for at det nå endelig ser ut som at ting begynner å løsne litt.. ( bokstavelig talt) 🙈

Jeg har i lang tid, mange år faktisk, slitt med treg mage, forstoppelse rett og slett. Så voldsomt at det til tider har vært besvimelser, totalt ostipasjon, og nummeret før sykehusinnleggelse.

Man tror kanskje ikke at en forstoppelse er så farlig, men her snakker vi gjerne 4 uker mellom hver gang man kommer seg på toalettet… Så Da kan   man jo kanskje tenke seg hvilket utfall det blir.

For å si det slik. Det er mer enn en gang jeg har gått med hodet i gulvet først når jeg prøver meg på et toalettbesøk. Det er ikke noen god følelse. 

 

Som jeg pleier å skrive i mine innlegg: gå alltid til legen hvis det oppstår nye plager eller problemer med kroppen. Det gjelder også ostipasjon. Å gå for lenge uten å få tømt seg kan være farlig.  Jeg har vært til lege med mine problemer flere ganger, men dette er  et problem jeg har i mange år og har blitt en kronisk plage jeg mest sannsynlig bare må leve med. 

 

 

Prøvekanin

 

Uansett, jeg har prøvd så å si ALT som kan prøves. Kosthold, medikamenter, dråper, olje, tabletter, pulver… you name it. Ingenting har fungert tilstrekkelig eller lenge nok til at ikke plagene har returnert innen kort tid.

For noen måneder siden fikk jeg en tlf fra en god venninne som sliter med noe av det samme. Hun hadde tilfeldigvis startet å spise 1 avokado om dagen ( helt tilfeldig) og hadde plutselig merket veldig god effekt på magen.

Hun, som jeg, har prøvd mange ulike typer medikament/ ikke medikamentelle behandlinger for ostipasjon tidligere uten effekt og derfor så ville hun absolutt ha meg til å prøve dette.

For å være helt ærlig, jeg hadde ikke særlig stor tro på det. Det kan også ha noe med at jeg er drita lei alle disse fantastiske rådene jeg stadig får fra andre. ( sorry) + at hallo, avokado? Jeg har prøvd ALT! 

Dyre medisiner , kapsler, pulver, ALT! Så skal det være så enkelt? Jeg tror bare ikke på det.

 

Det gikk først i glemmeboken så gikk det en stund før hun ringte meg opp igjen og ville høre hvordan det gikk – hun hadde fremdels effekt og som hun sa: hallo, det er avokado, ikke en bindene kontrakt med noe kosthold eller fantastisk behandlingsopplegg som ruinerer deg.

Hun hadde helt rett. Avokado var  verken det verste for lommeboken eller for kroppen uansett og jeg som ikke akkurat får i meg så mye mat så er jo avokado ypperlig. Jeg gav det til slutt en sjanse.

Det har jeg ikke angret på for å si det slik og innimellom så tror jeg  nesten ikke det er helt sant selv.

Ikke før du har slitt i årevis med ostipasjon og vet hvilke smerter og ubehag det gir, kan du skjønne hvilken enorm glede og lettelse en bedring på en slikt problem gir. 

I så mange år har noe så enkelt som en avokado ligget i butikken og jeg har aldri benyttet meg av den og nå, nå klarer jeg ikke forestille meg en dag uten.

Fra å gå på do hver tredje, fjerde uke til hver andre, tredje dag er det en fantastisk stor forbedring. Jeg kan nesten ikke fatte at den grønne lille tingen gjør så stor forskjell. Spesielt med tanke på alt annet jeg har prøvd tidligere.

Avokado folkens!

Jeg spiser bare avokadoen rett ut av skallet med en teskje. Rett ned. Enkelt og greit. Mange har det på knekkebrød, gjerne med litt salt og pepper, men det aller viktigste er å få i seg  avokado ila dagen. 😊 og jeg prøver å få i meg 1 hel.

Det er ikke alltid jeg klarer 1 hel med det samme, så da deler jeg den i to, lar den halve som har stein i ligge igjen i kjøleskapet litt, (ellers blir den fort stygg og ødelagt, så viktig at steinen blir liggende i den delen man ikke spiser)  så spiser jeg den andre halvparten. 

 

Det er jo selvfølgelig  ikke sikkert at det fungerer like godt for alle, men hvis du har prøvd like mye som meg tidligere så kanskje det er verst et forsøk?

  Avokado er uansett ikke det verste og hvis det fungerer så er det jo fantastisk. 

 

Her fortsetter jeg iallefall med avokadofrokost! 😊 og er lykkelig for at ikke alle tips er humbug.

 

Kanskje det kan hjelpe noen fler?  

 

tusentankeriord 

 

 

 

 

 

 

#tips #råd #mage #hardmage #ostipasjon #avokado 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg