20 “good vibes” fra meg

 

 

 

 

 

 

1.  Vær snill mot deg selv 
 Ingen er tjent med at du ikke behandler deg selv pent og aller minst deg selv.

 

2.  Sier du nei til noen eller noe, sier du kanskje ja til deg selv 
 Det er ikke alltid like enkelt å si nei til noen, men noen ganger er det faktisk viktig og riktig. 

 

3.  Ikke snakk deg selv ned 
Slutt å si nedlatende ting om deg selv, du begynner å tro mer og mer på det og det er heller ikke noe kjekt for de rundt deg for tro meg, de merker det! 

 

4   Ikke vær redd for eller la andres meninger om deg eller hvordan du lever livet ditt påvirke valgene du tar. 
Stå opp for det du tror på og for de valgene du mener er riktig for deg. Selv om det innimellom kan kjennes litt vanskelig når man står i det, så ikke tvil på din egen dømmekraft. Det blir bedre! 

 

5.  Husk at du vet best hva som er bra for deg
 Ta dine valg deretter! 

 

6.  Ikke la deg bli revet med av andres overbevisninger når du egentlig mener/ønsker noe annet
Noen vil nok prøve å overbevise deg om at du tar feil eller at du bør velge noe annet, men lytt til magefølelsen og stol på deg selv. Det er lov å ha egne meninger og det er lov å gå egne veier. 

 

7.  Stol mer på deg selv
 Du er sterk og trenger ikke “følge strømmen”. Stol nok på deg selv til å vite at det du gjør er godt nok. DU er BRA NOK akkurat som du er! 

 

8.  Prøv å gjøre en god ting for deg selv hver eneste dag!
Det trenger ikke være mye, men noe som gir DEG en god følelse. En varm kopp te, tente lys, en samtale med noen du er glad i , en liten bit sjokolade eller en god bok. Finn en liten ting hver dag. <3 
PS: Å gjøre noe fint for andre er virkelig dobbel glede og føles godt lenge etterpå! 

 

9.  Ikke vær lei deg hver dag for noe du ikke kan forandre, prøv å godta at det er slik og finn en måte å glede deg over andre ting i livet. 
Livet er ikke for pyser, det er helt sikkert, men noen ting får vi ikke gjort så  mye med uansett hvor mye vi ønsker eller dveler ved det. Det aller beste vi gjør    for oss selv er å prøve å godta situasjonen slik den er og finne en måte vi kan leve med det på, selv om det kan være vanskelig. Kanskje man kan få hjelp av noen rundt? Jeg pleier å si at det er ikke alt jeg aksepterer, men jeg får bare godta at det er slik og gjøre det beste ut av situasjonen og leve så godt        jeg kan deretter.  

 

10. PUST – husk å trekk pusten godt ned i magen innimellom.
 JA! Pust – sett deg ned, pust inn, pust ut! 

 

 11. Dine meninger og synspunkter teller og er like viktig som andres 
Selv om noen liker å snakke høyt og med store ord, så betyr det ikke alltid at det er dette som er riktig,  og i alle fall ikke for deg. 

 

12. Det er helt greit å være trist og lei innimellom.
Følelser er ikke farlig!
Alle følelser er helt normale, gi plass til både de positive og negative følelsene. Det er viktig for å komme seg videre. Hvis man skal undertrykke de vonde        og negative følelsene så klarer man ikke bearbeide å komme seg videre, men istedenfor så “later” man som at ting er noe annet enn hva det er.
Slipp det ut, kjenn på det og lag plass til både det gode og det vonde. 

 

13. Bruk tid på de menneskene som vil deg vel og som løfter deg!
Ikke bruk tid på mennesker som trekker deg ned og som får deg til å føle deg mindre verdt, men bruk heller tid på dem som liker deg for den du er, som      respekterer deg og som ikke prøver å forandre deg til noen du ikke er. 
Det er når du ikke trenger å være redd for hva du sier at du vet du er omringet av de riktige menneskene. 

 

14. Aldri gi opp drømmene dine, man vet ikke hvordan livet utvikler seg videre.
Selv om ting kanskje ikke ser så lyst ut akkurat i dag, så kan mye forandre seg i fremtiden. Aldri gi opp drømmene dine. Det er så viktig å ha noe å holde          fast ved og jobbe for. Ingen vet hva som skjer i fremtiden og ting forandrer seg hele tiden.  Keep dreaming!

 

15. Husk å le masse – Latter er virkelig livets mosjon og det gjør godt for HELE DEG! 
Om det så bare er et smil til noen du er glad i, til deg selv i speilet eller til en fremmed på butikken. Det gjør godt og en av de få tingene som faktisk er hyggelig å bli smittet av. 

 

16. Det er helt greit med en toast til middag en gang i blant. Ingen sulter av det og det gjør deg ikke til et dårlig menneske eller forelder 
Det er ingen krise om man ikke strekker til med alt hver eneste dag. Ingen får traumer og ingen tar skade av litt enkle løsninger innimellom. 

 

17. Du har mange gode egenskaper 
Klapp deg selv på skulderen innimellom og gi deg selv ros for tingene du mestrer og for hvor langt du er kommet. 

 

18. Det er helt OK å ikke bli godt likt av alle! 
Det er ganske vanskelig, nesten helt umulig å skulle leve opp til forventningene alle og en hver har til deg. Husk at det er ikke andres bekreftelse som til syvende og sist betyr noe, men hvor trygg du er i deg selv. Er det så viktig å bli godt likt av alle? Så lenge du er den beste utgaven og versjonen av deg selv, så er det nok i massevis og er det ikke godt nok for noen, så er det faktisk dem som har et problem. 

 

19. Si så ofte du kan at du er glade i dem du har rundt deg og som du er glad i. Aldri spar på muligheten til å vise det
Kjærlighet avler kjærlighet – Si det, vis det, gjør det! 
LOVE

 

20. Vært takknemlig for lite, da har du alltid mye å være takknemlig for
Det er så utrolig mye å være takknemlig for hver dag. Se det og prøv å grip fatt i det. Senk kravene slik at ikke forventningene rundt blir for store. Livet        består av så mye fint og det gjelder å sette pris på de små tingene. 
Det er å lære seg å være takknemlig over smått er faktisk en veldig fin ting og gjør livet så mye finere og rikere på mange måter. 

      
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tusentankeriord 

Følg tusentankeriord på INSTAGRAM