hits

Med barn til Gran Canaria


Etter over ti års erfaring med å reise til Gran Canaria på vinterstid med barn, så har jeg en del tips som gjerne er nyttige for andre som reiser samme vei.
Barna vil jo gjerne at det skal skje litt og da er det greit å vite hva slags tilbud man har her og der,  slik at man  kan planlegge litt på forhånd. 

Jeg rekker nok ikke gjennom alt, men jeg vil prøve å gi flere tips i forskjellige prisklasser og aldrestrinn, slik at vi kan  dekke litt  over alt.

Først vil jeg starte med å si, mange tror at det bare er pensjonister som reiser til Gran Canaria.
Dette stemmer ikke.
Det er mange flere enn pensjonistene som finner veien dit og jeg tror at mye av grunnen til at GC har fått dette ryktet er det stabile og varme klimat som gjør det lettere for pesjonister å reise dit året rundt. 
Mange bor feks vinteren på GC, så bor de sommerhalvåret i Norge. 
Det Canariske klimaet har flere ganger blitt kåret til det beste i verden og det er nok ikke bare de eldre som benytter seg av muligheten til en tur dit når de kan, selv om de kanskje naturlignok er i flertall.
Jul og nyttårssesongen  kryr det av barnefamilier, unge og gamle og alle har vi rømt fra vinteren med et felles mål for øye. 
Sol og varme


Det trenger ikke koste så mye!

En reise til varmere strøk er kostbart nok i seg selv og da spesielt når man er en stor familie. Da gjelder det å finne på ting som gjerne ikke koster det hvite ut av øyet og de første dagene så er det noe med å finne roen, installere seg der man skal bo og gjøre seg kjent i nabolaget.
Ungene pleier å være fornøyd med ubegrenset bading og litt is og det kan være fint å utnytte den tiden før de begynner å bli rastløse. :) 

Avstandene på øyen er egentlig ikke så stor og har man muligheten er det virkelig å anbefale å leie bil under oppholdet. 
Det gjør ferien så mye enklere når man reiser med barn og mulighetene blir  mye flere.
For oss har det ikke vært andre alternativer de siste årene pga sykdom, men når man i tillegg ser hvor mye man får igjen får det, så er det jo vinn vinn. 

Så var det utfluktene.
Hva kan man egentlig finne på med små barn på Gran Canaria? Og trenger det egentlig koste så mye? 

Her kommer noen tips fra meg. 
-Promenadetur fra Amadores til Puerto Rico.


Eh, Hva er det som er så spesielt med det tenker du kanskje?
Det kan vi vel gjøre alle  " syden "- steder man besøker?
Ja, det kan man forsåvidt, men turen fra Amadores til Puerto Rico er litt spesiell og ungene ELSKER den. 
Det finnes nemlig mange øgler som bor inni små huler i fjellet langs hele veien og det er nesten helt garantert at du møter på noen på den turen det tar å rusle bortover (tar ca 30 min)
Noen er bitte små, mens andre kan faktisk bli ganske så stor og ungene syns det er kjempespennende!

I tillegg er det alltid stas å kjøpe is på halvveien ( et hotell som ligger i fjellet der) og nyte utsikten før vi går videre. 
Dette er noe vi har gjort utallige ganger og ungene syns det er like gøy hver gang. 
Vel fremme i andre enden, ta rett til høyre og ned noen trapper som fører deg ned til sjøen for et lite stopp og en  nydelig skue før man kan velge å ta samme turen tilbake og jakte flere øgler. 
For de aller minste kan man bruke barnevogn hele veien.
(passer barn i alle aldre)

- Parken i Maspalomas.
 Parpue urbano del sur


Det er sjelden jeg har sett nordmenn der og det er egentlig litt underlig.
En så fin park burde absolutt flere benyttet seg av. 
Her er det selvfølgelig gratis å komme inn da det er en offentlig park, nydelig gressplen, lekeplass, gullfiskdam og helt ypperlig til feks picknic i solen.
Det finnes en cafe/bar i parken så man kan kjøpe forfriskninger, men det er fullt lovelig å ha med seg akkurat hva man skulle ønske selv.
Like i nærheten ( ved Hollydayworld) finnes det gode parkeringsmuligheter og da er det bare rett over gaten, så er man i parken. 

Her har vi hatt picnic mange ganger og tilbragt utallige  timer med ungene.
De virkelig elsker denne store fine parken hvor de kan løpe fritt rundt, klatre på klatrestativer, leke på lekeplassen, tikken på plenen eller ligge på et teppe og lese en bok i sola. Nydelig.
(passer barn i alle aldre ) 

  Mogan.
Maked og vandring i lille Venezia. 

 

Jeg anbefaler virkelig turen inn til Mogan når man først er på reise til Gran Canaria, om så bare for en ettermiddag/kveld.
Den sjarmerende fiskelandsbyen med båthavn, strand og kanaler. 
Ved havnen  hvitkalkede lave hus med fargerike karmer og blomstrende balkonger.
Ikke rart Mogan har fått navnet lille Venezia. 

Skal man på et marked når man reiser med barn, så er jeg ikke i tvil om hvilket jeg ville valgt for selve opplevelsen sin del. 
Mogan gir en helt spesiell følelse og man kan gjøre flere ting enn bare gå på marked når man først er der.
Mogan er et av de fineste stedene på Gran Canaria, syns vi, og man får rett og slett en god følelese bare ved å være der.
Blomster, båter, broer og alt i alt veldig sjarmerende.

Her kan man i tillegg til å gå på marked ta turen ned på havnen og se på alle båtene, mate fiskene i kanalen og har man med de aller minste så kan man jo ta en tur innom lekeplassen på stranpromenaden.
Så får de brukt litt energi der også.
Da kan de voksne nyte nydelig utsikt mens barna løper fra seg litt energi. 
 

Cocodrilo Park
Benliggenhet: Carretera Gral Los Coralillos ? Agüimes (ca 30-40 min fra Puerto Rico) 


Det finnes mange flotte fornøyelsesparker å velge i på Gran Canaria.
Palmitospark og Sioux city, for å nevne to av de kanskje mest kjente, er begge fantastiske parker med flotte opplevelser på hver sin måte. 

Likevel har vi fått vår egen favoritt som litt ufortjent ( syns vi ) ikke er like kjent enda, på tross av at den både er svært familievennlig og et mye rimeligere alternativ.
At den er rimeligere er ikke synonymt for kjedelig. Tvert i mot. 
Dette er en av de fineste, koseligste, kundevennlige og viktigst av alt dyrevennlige parkene vi har besøkt der nede. Vi har vært i alle flere ganger og Cocodrillo er et MUST ved hvert eneste besøk på øyen.

Det som er så spesielt med denne familiebedriften er at dyrene som kommer hit er dyr som
vanligvis kommer  i veldig dårlig tilstand.
Enten fordi de har blitt mishandlet eller konfiskert av myndighetene.

 Med den fantastiske pleien og kjærligheten fra  de profesjonelle medlemmene  til familien som jobber her er blir dyrene godt tatt vare på.

Miljøvernpolitiet SEPRONA (Servicio de Protección de la Naturaleza de la Guardia Civil) har også plassert mange dyr i de kyndige hendene til Balserfamilen.

Inngangsbiletten man betaler for å komme inn går utelukkende til drift og vedlikehold av parken og til mat og medisiner til dyrene.
(Vi betalte ca 40 euro for 2 voksne og 3 barn. )

Parken har mange krokodiller med spektakulært krokkodilleshow og muligheter for å se/holde krokkodillebaby i etterkant. 
Masse forskjellige typer fugler, sjimpanser, ulike aper, skilpadder, tiger, lamaer, griser, strutser, reptiler , gjeitebukker og mange flere dyr. 
Noe for alle med andre ord.

Parken er oversiktlig og lett og ta seg gjennom og når man har gått runden, ja da kan man fint ta en runde til. De ansatte stopper opp, prater, hjelper til og viser om det er noe man lurer på. 

Det finnes også en cafeteria med salg av lett luncj ( Toast, Chips, pizza, sanwich ol) forfriskninger og suvinirer. Rent og pent. 

Denne parken er absolutt verdt besøket på alle mulige måter og jeg tror ikke dere vil angre på besøket dit. Det gjorde i hverfall ikke vi. 
Parkering rett utenfor parken,men begrenset antall.
Man kan ta buss, taxi + at det også  går gratisbuss fra både Playa de Mogan og Arguinegìn om Mandagen og fra  Maspalaomas og Bahia Feliz om Tirsdager og Torsdager. 

Retur fra cocodrilo kl 14.
Jeg kjenner virkelig at lengselen etter sol og varme er stor etter etter dette innlegget her og jeg gleder meg til vi skal reise dit igjen. 


Det viktigste med ferie er uansett å senke skuldrene, finne roen, nyte solen og kjenne batterine lade seg opp....sakte men sikkert. 
Være omringet av noen man er glad i. 
Så skader det jo ikke å ha en balkong med utsikt når man har verdens fineste solnedgang heller da!

Bare for de gamle liksom? For alle tenker jeg vi sier.

 

 


tusentankeriord


#grancanaria #Familie #Puertorico #cocodrollopark #amadores #maspalomaspark #reiseliv #reisetips #reisemedbarn #reise #canaria #barnefamiliergrancanaria #Mogan #Maspalomas #travel #kanariøyene #sologbad  #medbarnpåtur

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

tusentankeriord

tusentankeriord

33, Bergen

Tusen tanker om livet som mamma, kone, pasient og menneske. Livet er øyeblikkene KONTAKT: tusentankeriord@outlook.com

Norske blogger

Kategorier

Arkiv